Er du interesseret i at søge en phd?
I regi af UKK tilbyder vi nu vejledning i forhold til at søge en praksisbaseret phd som billedkunstner eller kurator. Vi tilbyder dette, fordi vi gerne vil støtte op om at ansøgerfeltet er så diverst som muligt.
Vores vejledning tager udgangspunkt i de midler man kan søge ved Novo Nordisk Fonden. Dog kan man sagtens bruge den vejledning og en eventuel ansøgning, som udgangspunkt for at søge andre steder (se liste nedenfor).
UKKs rådgivning står David Hilmer Rex for. Han modtog i 2018 en praksisbaseret phd fra Novo Nordisk Fonden. Afhængigt af interessen for vores rådgivning, vil det enten tage form som én til én møder og/eller samtaler i en gruppe. Kontakt ham for mere information på +45 30271851, admin@ukk.community eller på vores medlemsforum.
Det vigtige er at du får udviklet et projekt du er begejstret over og at det skinner igennem i teksten. Forestil dig at du skal beskrive et eksperiment, der vil varer de tre kommende år, og din opgave er at give så klart et billede af hvordan eksperimentet vil forløbe og hvorfor det vil være en interessant process. Med andre ord er opgaven ikke at foregive at du tror du allerede har alle svarene, fordi så er der intet at udforske. Så, hvad vil du undersøge? Hvordan og hvorfor? Sammen med hvem? Hvad forestiller du dig udkommet vil være? Hvordan kan tekst spille en interessant rolle i forhold til dine værker, eksperimenter, m.m.?
Download en pdf her, for at se hvilke kategorier der skal udfyldes og deres længde.
Din vejleder skal være ansat på et dansk universitet. Alle danske universiteter er en mulighed, så længe de har forskere ansat der kan vejlede phd studerende. De fleste phd’er fra NNF’s program har været på enten Københavns Universitet og Aarhus Universitet, hvorfor de har mere erfaring med at huse praksisbaserede projekter på nuværende tidspunkt.
Det vigtige at overveje her er; hvorfor lige dén vejleder? Og dét universitet? Hvad er relevansen for dit projekt? Hvad kan du få ud af den kontekst? Og hvad kan du give tilbage?
Når du har et klart billede af dit projekt, og du har fundet en vejleder på et universitet, så tal med administrationen på universitet om at få hjælp til at lave dit budget. Se punkt 1.4 i NNFs vejledning for eksempler på udgifter.
Værtsinstitutionen er hvor du vil blive ansat og størstedelen af dine 840 arbejdstimer vil være placeret. Det vigtige her er at du vælger en værtsinstitution med relevans for dit projekt og at NNF kan godkende den. Overvej derfor hvorfor det lige skal være dén institution? Hvad er relevansen af den for dit projekt og hvad kan du give til den kontekst?
(kommer snart)
Novo Nordisk Fonden
Malmö Art Academy
Konstfack, University of Arts, Crafts and Design, Stockholm
The Faculty of Fine Art, Music and Design (KMD), University of Bergen
Oslo National Academy of Arts
HDK-Valand, The University of Gothenburg