Open Call Kunstarbejdere med handicap

 

Kortlægning af tilgængelighed på tværs af danske kunstrum

UKK’s Art Workers with Disabilities er glade for at kunne annoncere vores kommende projekt, der skal kortlægge tilgængelighed på tværs af danske kunstrum støttet af UKK, BKF’s Udvalg til Fordeling af Kulturelle Midler og Bikubenfonden.

Vi søger personer, der har oplevet utilgængelighed, som har påvirket deres karriere inden for kunstfeltet på grund af en sundhedstilstand, herunder fysisk handicap, psykisk handicap eller kronisk sygdom. Dette gælder kunstnere, kuratorer, kunsthistorikere og kunstarbejder med handicap, som har direkte erfaringer og bekymringer om, hvordan utilgængelig infrastruktur, brugen af ​​rum og arkitektoniske normer hindrer din adgang til muligheder og ressourcer inden for kunstsektoren.

Vi beder om hjælp til at kortlægge, hvad adgang og utilgængelighed til danske kunstrum betyder for dig: dit handicap og dine adgangsbehov.

Grib din praksis og din søgen efter muligheder og ressourcer an, som om du var able-bodied, og dokumenter hver hindring for din adgang.

Dokumenter enhver ændring i procedure, som du var tvunget til at lave selv, eller tidspunkter hvor dine adgangsbehov blev opfyldt gennem samarbejde med dem fra rummet.

Vi byder individuelle tilgange til dokumentation / visuals / skriftligt materiale eller enhver indarbejdelse af din praksis i kortlægningsarbejdet velkommen.

Du vælger, hvor meget du vil dele – du kan være anonym eller inkludere så meget forbindelse til dig selv, som du ønsker.

Andre muligheder inden for design, forskning og planlægning er også tilgængelige

I øjeblikket leder vi efter fem eksempler på dette kortlægningsarbejde for at deltage i en offentlig udstilling, der finder sted under Copenhagen Architecture Festival, 1.-11. juni 2023. Dette er dog et løbende projekt, og muligheder for at indsende kortlægning vil stadig være muligt i hele 2023 og fremover.

Vi vil prioritere en forskelligartet gruppe af perspektiver for at vise rækkevidden af, hvordan utilgængelighed i øjeblikket påvirker dem inden for kunstfeltet, og især prioritere dem, der i øjeblikket står over for de største barrierer for adgang.

Betalingen vil være i overensstemmelse med Minumumshonorar Aftalen og da dette projekt direkte er afhængigt af arbejdet fra personer med handicap, vil handicaprelaterede omkostninger være inkluderet i betalingen.

Vi beder alle, der ønsker at være involveret i dette arbejde, om at kontakte os på disability@ukk.community med en erklæring om din interesse. Tøv ikke med at kontakte os med eventuelle spørgsmål eller bekymringer, du måtte have.